2 / 2 

De onsterfelijke levensboom

Bomen behoren wereldwijd tot de meest gebruikte symbolen. Als vertegenwoordigers van het plantenrijk zijn zij vaak een verbeelding van goddelijke aanwezigheid of verblijfplaats van bovennatuurlijke machten. Loofbomen met hun steeds nieuwe bladeren symboliseren de steeds terugkerende wedergeboorte van het leven uit de dood; de altijd groene naaldbomen verbeelden de onsterfelijkheid.


De wereldboom met zijn wortels in de aarde en de kruin op een stam richting hemel geldt als een symbool van de verbinding tussen de onderaardse wereld, die van het leven op aarde en de bovennatuurlijke wereld van de kosmische sferen. Als kosmische boom verbeeldt hij ook een wereld-as met de wortels in de hemel en de takken op de aarde.

 

Levensbomen zijn onlosmakelijk verbonden met een paradijs. Deze ideale wereld van onsterfelijkheid kent allerlei gedaanten, van een religieus visioen van hemelse paleizen tot ontwerpen van paradijstuinen en zelfs de kerstboom.


Kunsthistoricus Wil Boetzkes wandelt in dit boek door 5000 jaar cultuurgeschiedenis en vertelt aan de hand van een groot aantal illustraties hoe bomen verbonden zijn met uiteenlopende mythologiën, tot op de dag van vandaag.

 

De onsterfelijke levensboom
Geschiedenis, mythen en kunst
* uitverkocht *

 

W. Boetzkes
184 pagina’s. 200 illustraties

verkoopprijs € 19,75
Verzendkosten € 2,25

ISBN: 9789090351049

 

[Reactie lezer: ‘blij verrast met de schitterende uitvoering en opzet’]

 


Prijs/Prijs totaalbestelling (incl. verzendkosten) *uitverkocht* :  € 22,00


Aantal :      Prijs totaalbestelling (incl. verzendkosten) *uitverkocht*


Terug Bestel

 2 / 2 
^ Naar boven